איזון סוכר בדם

איזון סוכר בדם

הפוסט של היום מוקדש לנושא קריטי,
במיוחד אם חשוב לכן לשמור על רמות האנרגיה שלכן,
מצב הרוח, האיזון ההורמונלי שלכן,
היכולת שלכן להיפטר מעודפי שומן
והבריאות שלכן באופן כללי!
במיוחד בשביל זה הכנתי סרטון של 10 דקות
עם הסברים על איך לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם,
וכמה מושגים שכדאי שתדעו הקשורים לאיזון הסוכר בדם.

הנקודות החשובות מהסרטון:

אינדקס גליקמי– מדד הבודק את מהירות עליית הסוכר בדם בעקבות פירוק של המזון אותו אכלנו.
הוא מדד קצת בעייתי כיוון שלא בהכרח משהו בעל אינדקס נמוך לא יכול להזיק לנו, למשל פרוקטוז, שזה סוכר טבעי הנמצא למשל בפירות הוא בעל אינדקס יחסית נמוך, אבל כיום אנחנו יודעים עד כמה הוא עלול להזיק אם הוא נצרך בצורה טהורה ולא כחלק מהפרי השלם. לעומת זאת, בצד השני, יש מזונות בעלי אינדקס גבוה, למשל תמרים, שלפי מדד האינדקס, רצוי להימנע מהם, למרות שלדעתי זה לא יהיה מעשה חכם, כיוון שתמרים בעלי ערך תזונתי גבוה, שלדעתי זה גם פרמטר שחשוב לשים לב אליו.
ערך תזונתי גבוה, למי שלא מכיר, זה אומר שביחס לגודל המזון, הוא מכיל בתוכו המון רכיבים חיוניים לבריאות הגוף שלנו, כמו למשל ויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים שעוזרים מאוד למערכת עיכול שלנו ולתחושת שובע.
עומס גליקמי– זה מדד המתיחס לכמות של הפחמימות במזון בשילוב עם התיחסות לאינדקס הגליקמי. זה מדד קצת יותר מדוייק כיוון שגם אם מזון מסויים בעל אינדקס יחסית נמוך, הוא יעלה את רמות האינסולין אם יצרכו ממנו כמות גדולה.
גם פה חסרה לי ההתיחסות לערך התזונתי של המזון.
הגישה שלי בעניין היא להיות מודעים לאינדקס הגליקמי, אבל גם להכיר את המזונות שהם בעלי ערך תזונתי גבוה. מזון בעל ערך תזונתי גבוה, יכול לתרום מאוד לבריאותכם. לא הייתי הייתי עושה אותו העיקר בתזונה שלי, אבל כן הייתי משלבת אותו בתזונה היומית שלי להבדיל ממזונות בעל אינדקס גבוה אבל ריקים מתוכן, כלומר לא מכילים כמעט ערכים תזונתיים.
לפטין– מופרש כאשר תאי השומן נפתחים ומתחילים לאגור שומן. מנגנון הלפטין משובש אצל אנשים בעלי אחוז שומן גבוה, כיוון שהם מפרישים יותר לפטין מאדם עם אחוז שומן תקין. בעקבות הפרשה מרובה של לפטין, הגוף מתחיל להיות פחות רגיש ללפטין ומפתח עמידות ללפטין, כך שהשובע שאמור להגיע מהפרשת הלפטין כבר לא ממש מגיע. שאגב, יכול גם לגרום למצב של חוסר איזון הורמונלי הקשור גם לפעילות בלוטת תריס לא תקינה ולתרום להשמנה ולבעיות נוספות.

מסקנה

על מנת לאזן את הסוכרים בגוף רצוי לאכול מזונות מלאים, כאלה המכילים בתוכם סיבים. אני ממליצה לשלב פעילות גופנית לא אינטנסיבית מידי אלא כזאת שאתם מצליחים לדבר תוך כדי עשייה שלה על מנת לעזור לאיזון הסוכר בדם, יש לא מעט מחקרים שיפור באיזון רמות הסוכר בגוף בעקבות פעילות גופנית. זה קורה כי פעילות גופנית משפרת את רגישות התאים לאינסולין.

אהבתם? מוזמנים לשתף!

עדיין לא קיבלתם את השיעור "בריאות בכמה צעדים פשוטים"?

יכול לעניין אותך גם…

"זה לא שיש לנו זמן קצר לחיות, אלא אנחנו מבזבזים את רובו" -סנקה. איך לנצל את הזמן שלנו בצורה חכמה ולהשיג יותר ב-24 שעות שיש…
דילוג לתוכן