השתקת הרעש בעזרת תכנון

השתקת הרעש בעזרת תכנון

תכנון וארגון הוא כלי מהותי לרוגע פנימי, לכן זה קריטי במיוחד אם אתם מרגישים מוצפים ביום יום שלכם לעבוד עם משהו שעוזר לכם לשמור על סדר בראש ומאפשר לכם לראות את התמונה הגדולה של הדברים, כך שתוכלו לתכנן ולתעדף את מה שחשוב לכם להתמקד בו עכשיו.
מעבר לזה, זה חוסך לכם זמן. תחשבו כמה זמן מבוזבז מושקע בחיפוש אחרי דברים. זמן שיכול לשמש לדברים טובים אחרים.

 

אז מה עושים? איך מתחילים?

בוחרים את המדיום שהכי נכון לכם להתנהל דרכו. האם אתם סוג של הולד סקול ואוהבים מחברות ויומנים שהולכים איתכם לכל מקום פיזית? או שאתם יותר אוהבים את האופציה הדיגיטלית?
אני באופן אישי אוהבת לנהל את כל הדברים שלי דיגיטלית, אבל מכירה המון שאוהבים את הפיזי וגם בדרך כלל מוסיפים כל מיני טושים זוהרים, מדבקות ודברים שהופכים משהו שמרגיש לפעמים מנהלתי וכבד למשהו שמח וכייפי.
ואל תשקיעו פה יותר מידי זמן בהחלטה. תתחילו עם מה שמרגיש לכם הכי טוב עבורכם. ותמיד תוכלו לשנות את ההחלטה שלכם ולנסות משהו אחר.
אני לא רוצה שהבחירה הזאת היא זאת שתמנע מכם להתקדם.

 

הדף סופג הכל

הגיע הזמן לעשות לעצמכם מעט שקט בראש. לרשום את כל הדברים שיושבים לכם בראש כדברים שאתם צריכים לעשות. הכל הכל הכל, כולל הכל. עד שאתם מרגישים שרוקנתם את הכל. תוכלו מיד להרגיש את ההקלה העצומה שכל הדברים שהייתם צריכים קודם להתאמץ לזכור, נמצאים על דף.
ואל תלחצו אם שכחתם משהו. תמיד תוכלו לחזור ולהוסיף.
אחרי שסיימתם, תעברו על מה שכתבתם ותראו אם כל מה שכתבתם אלו דברים שבאמת מקדמים אתכם ואת המטרות שלכם או שמדובר בדברים שפשוט שומרים עליכם עסוקים אבל לא משמעותיים באמת? ואני לא מדברת על משימות של היום יום שחייבות להתבצע כמו תחזוקה של הבית, קניות וכו'.
אחרי שמחקתם את מה שפחות רלוונטי, תדרגו לפי סדר עדיפויות את הדברים מהכי חשוב ודחוף לביצוע לאלו שפחות.
אם אתם רוצים להעמיק יותר בכל נושא הפרודוקטיביות, ממליצה לכם בחום לקרוא את הספר "שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד", ושם סטיבן קובי מתאר את השיטה של משימות חשובות ודחופות, מול חשובות ולא דחופות ומה קורה עם משימות שמוגדרות כלא חשובות ודחופות מול אלו שלא חשובות ולא דחופות.

 

שיטת הבלוקים מול הלו"ז

יש אנשים שצריכים להכניס ליומן הכל לפי שעות:
6:00- השקמה
7:00- אימון
8:00- ארוחת בוקר
וכו'…
היו תקופות שהייתי שמה את המשימות שלי ביומן לפי שעות, אך גיליתי שזה גורם לי לרדוף אחרי עצמי כל היום וזה לא השאיר לי שום מקום לגמישות לדברים שצצים בצורה לא מתוכננת. במקום להרגיע אותי, הייתי נלחצת כשלא הייתי עומדת בזמנים שהצבתי לעצמי.
שיטה שעובדת עבורי טוב יותר, זה שיטת הבלוקים.
בכל יום יש בלוקים שונים שלא מוגדרים בהכרח לפי שעה מסויימת, אלא לפי העדפה שלי במהלך היום והדברים גם הפחות מתוכננים שהוא מביא איתו.
בכל יום אני יודעת שאני אמורה להגיע לכל בלוק מסויים ואני רוצה לתת דוגמה.
בכל יום אני יודעת שאני עושה כושר, אני אוהבת לשים את בלוק הכושר שלי קצת אחרי שקמתי, כי זה נותן לי תחושה טובה כבר מתחילת היום שהתחלתי אותו טוב ונכון.
לפעמים את הבלוק הזה אני שמה בצהריים או בערב אם יש משהו שמונע ממני להכניס את זה בשעות הבוקר.
גם בעבודה יש לי כל מיני סוגי בלוקים, כמו כתיבה, עריכה, הקלטה, יצירה של הויזואל, מתן שירות ללקוחות קיימים וכו'…הבלוקים האלה הם לא בהכרח יומיים, הם יכולים להיות חודשיים או שבועיים, אני קובעת את המינון לפי הצורך והמשימות שמופיעות לי ביומן.
הרעיון הוא לקבוע לעצמכם מעין בלוקים יומיים, לפי הצורך.
למשל אם אני מסדרת לי את שבוע הבא, אני מתי יש לי דברים שקבעתי מראש, כמו למשל פגישה עם חברה, כנס עסקי, חתונה וכו'…ולפי הזמנים הפנויים שנותרו, אני בוחרת איך אני מפזרת את הבלוקים לאותו שבוע.
אם יום ראשון יחסית פנוי, ויש לי המון משימות של כתיבה, אני קובעת בלוק כתיבה ביום א', בלוק בישול כדי להכין אוכל לכמה ימים הקרובים שאני יותר עסוקה בהם, ובלוק עריכה של תכנים שהקלטתי כבר במהלך השבועות הקודמים אבל לא הספקתי להגיע אליהם.
וזה כמובן לצד הדברים הקבועים והיומיים כמו ספורט, זמן לעצמי ולקרובים אלי.

 

גמישות

מה שאני אוהבת בשיטה הזאת, היא שהיא גמישה והיא מגוונת. כלומר, יש את הדברים החשובים המתבצעים ברמה היומית, ויש את שאר הבלוקים שהם בלוקים מתחלפים לפי הצורך של אותו שבוע ואז זה מאפשר לי לקחת כמה משימות באותו תחום כמו למשל להקליט פרקים לפודקסט ואותן לסיים באותו יום.
הגמישות היא מאוד חשובה, כיוון שאנחנו לא חיים בוואקום, יש דברים לא מתוכננים שצצים במהלך היום, כמו למשל דברים שפתאום מתבטלים או שפתאום מישהו קרוב לכם זקוק לכם למשהו. יכולים להיות מצבים שדברים שאתם עושים דורשים מכם יותר זמן ממה שחשבתם וכאשר אין לכם אופציה של גמישות, זה מלחיץ וזה יכול לגרום לא לעשות את הדברים כמו שצריך או שזה יכול לגרום לכם להרגיש רע על כך שכבר לפני שעתייים הייתם אמורים לעשות משהו אחר.
המטרה היא בסופו של דבר שהתכנון הזה יעזור לכם לקדם דברים שחשובים לכם ויאפשר לכם יותר שקט מחשבתי. אם זה גורם לכם ללחץ או שאתם מרגישים שזה לא ממש עובד עבורכם, תנסו דרך אחרת. המטרה היא שזה יעבוד עבורכם ולא שאתם תעבדו עבור זה.

אהבתם? מוזמנים לשתף!

עדיין לא קיבלתם את השיעור "בריאות בכמה צעדים פשוטים"?

יכול לעניין אותך גם…

בנקודה שאנחנו מתחילים לוותר לעצמנו, לוותר על הערכים שלנו, על המטרות שלנו, על האדם שאנחנו רוצים להיות ההגשמה שלנו נמצאת במצב עצירה.
דאודורנט הוא אחד מאותם מוצרים שכולנו משתמשים בהם מדי יום על אוטומט כחלק מהרוטינה היומית, איך לוודא שמשתמשים במשהו שלא מזיק לטווח ארוך?
מה המילה מודעות אומרת לכם? לא כל כך קל להסביר את זה, מודעות זה לא כמו שפה או מקצוע שאפשר ללמוד, אז איך בכל זאת…
דילוג לתוכן