רעלים ודיטוקס

רעלים ודיטוקס

היום אתם שומעים המון על דיטוקס (ניקוי רעלים מהגוף), שמה שזה בעצם אומר, זה ניקוי פנימי של הגוף מרעלים המצטברים בו.
הגוף שלנו באופן טבעי עושה כל הזמן ניקוי של רעלים וללא התהליך הטבעי הזה שקורה בכל דקה ושניה, לא באמת היו יכולים להתקיים חיים.
הבעיה מתחילה שיש יותר מידי רעלים, מול היכולת של הגוף לפנות אותם ומה שקורה הוא שהרעלים מתחילים להצטבר וככל שהם מצטברים יותר ויותר, הם מעלים את הסיכון לחולי.
כאשר הגוף פחות עמוס רעלים, לא רק שזה מעלה את הסיכוי לפתח פחות מחלות, זה גם מעלה את המטבוליזם והסירקולציה של הדם בגוף, מה שגורם לתחושות של הרבה יותר אנרגיה, שמחה, בהירות מחשבתית, שינה טובה יותר, פחות נטייה למחלות חורף, מצבי רוח יותר יציבים, עור יותר בריא, השומן העודף יורד ביותר קלות, פחות נטייה לאלרגיות, פחות בעיות של הפרעות קשב וריכוז וככל שהגוף שלנו במצב נקי ופחות גדוש רעלים, הוא יהיה מסוגל לתפקד באופן בו הוא באמת אמור לתפקד, באופן אופטימלי.

 

למה מומלץ לעשות ניקוי?

אם מה שכתבתי עד עכשיו לא ממש שכנע אותכם, תדעו שהגוף שלכם מייצר רעלים על בסיס קבוע כחלק מהתהליכים הטבעיים שקיימים בו.הוא פולט את הרעלים האלה בעזרת העור, מערכת העיכול ומערכת הנשימה.
בנוסף, אנחנו על בסיס יומי מכניסים לגוף שלנו רעלים, בידיעה או שלא בידיעה, מה שגורם לעוד יותר עומס על המערכת.
וכדי לתת לגוף קצת הפסקה מכמויות הרעלים שנכנסים אליו, רצוי מידי פעם לעשות ניקוי, או לפחות להפחית מהעומס.
זה לא חייב להגיע לביטוי כניקוי אגרסיבי, כי יש המון מקרים שבהם ניקוי כזה יכול ליצור יותר נזק מתועלת.
כל מקרה כמובן לגופו (תרתי משמע 🙂 )

 

תחשבו על זה לרגע

אנחנו חשופים לאוויר מזוהם, למזון שמכיל כימיקלים, חלקכם גם לוקחים תרופות (על בסיס קבוע וגם על בסיס חודשי), חלקכם מעשנים, רוב האנשים גם לא ישנים מספיק שעות, שלא לדבר על פעילות גופנית שהפכה להיות מציאות מדומה לכלל האוכלוסייה, הרבה גם נהנים לשתות אלכוהול לעיתים לא רחוקות, למרוח מוצרי קוסמטיקה רעילים על העור ובדרך כלל רוב המזון שיכנס לגוף, יהיה כזה שלא נותן הזנה מספקת, הוא לא נותן לגוף מה שהוא באמת צריך כדי לתפקד בצורה אופטימלית.

 

מה עושים בתהליך של ניקוי?

יש המון סוגים של תהליכי ניקוי, חלקם עדינים וחלקם אגריסיביים כמו שכבר הזכרתי קודם.
את סוג הניקוי חשוב להתאים לבנאדם, למצב הגופני הקיים, למצב הנפשי, להיסטוריה הבריאותית, לתזונה הנוכחית, לתסמינים הקיימים וגם לוקחים בחשבון האם האדם כבר עבר ניקויים בעבר או לא, מכל אלה ניתן להגיע להחלטה איזה סוג של ניקוי כדאי לעשות.
אם את מניקה, או בהריון או מתכננת להיכנס להריון, זה גם לא זמן טוב לניקוי. מומלץ מאוד לעשות ניקוי כחצי שנה עד שלושה חודשיים גג לפני כניסה להריון, מכיוון שאם תעשי ניקוי בסמוך להריון, יתכן שחלק מהרעלים, העובר שלך יקלוט, מכיוון שהם לא תמיד מסיימים לצאת מהמערכת מיד בתום הניקוי.
אם יש לכם כרגע מחלה פעילה כמו סרטן, חובה להיות בליווי והשגחה של איש מקצוע, כנ"ל מחלות כרוניות נוספות כמו סוכרת, מחלות דלקתיות ואוטואימוניות.
אם אתם סובלים מבעיות נפשיות כמו למשל הפרעה דו קוטבית, אנורקסיה או בולמיה, דיכאון קשה ועוד מחלות נפש נוספות, אסור לעשות ניקוי ללא ליווי של איש מקצוע, כי אתם עלולים ליצור נזק לעצמכם.

 

אז מה בכל זאת אפשר להתחיל לעשות כבר עכשיו?

קודם כל, תהיו מודעים.
תהיו מודעים לכמות הרעלים שאתם מכניסים לגוף שלכם על בסיס יומי וקבוע.
תתחילו בלהפחית את החשיפה שלכם לרעלים, בלהזין את הגוף שלכם בתזונה מזינה (רצוי אורגנית, ממשקים פרטיים, לא גדולים וממוסחרים מאוד), לאכול פחות מזון מעובד, להשתמש בקוסמטיקה טבעית (לשים לב טוב טוב שבאמת מדובר במשהו טבעי, כי לפעמים מתפארים בכיתוב הזה, אבל ברשימת הרכיבים יש לא מעט רעלים, כאן תוכלו לקרוא על זה עוד).

 

ממה בכל זאת ניתן להתחיל?

תתחילו בבדיקה של איזה מזונות אתם מכניסים לגוף שלכם.
האם זה מזון שניתן להגדיר אותו "ג'אנק פוד"?
האם המזון שלכם מכיל שומן טראנס? (ניתן לראות את זה בטבלה על גב האריזה)
האם המזון או המשקאות שלכם מכילים סוכר?
האם אתם צורכים משקאות עם ממתיקים מלאכותיים?
האם אתם צורכים הרבה מוצרי חלב? בשר? דגים? ביצים? הם מכילים לא מעט רעלים והפירוק שלהם בגוף יוצר חומר שמעמיס על המערכת ונחשב רעלן לגוף. אם אתם אוכלים מהם המון והם מרכז התזונה שלכם, רצוי שתתחילו לאזן את זה עם מזונות נוספים, כאלה שמגיעים מאדמה.
האם אתם אוכלים המון מוצרים שמכילים חיטה? אם כן, רצוי לגוון גם עם סוגי מזונות אחרים כמו שיפון, כוסמין, שיבולת שועל וכל סוגי הקטניות.
האם אתם צורכים המון קפה?
המון אלכוהול?
האם אתם מעשנים?
ואחרי שהחלטתם מה אתם הולכים לשפר בתזונה שלכם בעקבות מה שהצגתי פה, אבקש מכם לשים לב גם לכל מוצרי הקוסמטיקה הקיימים לכם בבית, כמו השמפו, המרכך, הקרם גוף, קרם פנים, צבעי שיער, דאודורנטים, סבונים וכו'. כל אלה גם מכילים רעלים. אני לא אומרת לוותר על הכל, אבל תתחילו לחפש אופציות אחרות וקיימות לא מעט כאלה היום.

אהבתם? מוזמנים לשתף!

עדיין לא קיבלתם את השיעור "בריאות בכמה צעדים פשוטים"?

יכול לעניין אותך גם…

דילוג לתוכן