טריגליצרידים, מה הסיפור שלהם?

טריגליצרידים, מה הסיפור שלהם

מדובר בחומצות שומן והן המרכיב העיקרי של השומן בגוף האדם, בבעלי חיים ועולם הצומח. הגוף שלנו מאחסן את האנרגיה העודפת שמגיעה מהמזון לטריגליצרידים. במצב שבו הגוף נמצא באגירה רוב הזמן בעקבות אכילה מרובה ובעיקר מזונות שמקפיצים את הורמון האינסולין גבוה, סביר שרמות הטריגליצרידים יהיו גבוהות. מצב כזה הוא מצב לא בריא שיש לתת לו מענה. לאורך זמן מצב כזה יכול לגרום להמון סוגי בעיות ומחלות כמו בעיות לב, טרשת עורקים, בעיות כבד (כבד שומני), דלקת בלבלב, הם קשורים גם למצבים כמו השמנת יתר, בעיות בכליות, תת פעילות בלוטת תריס, עמידות לאינסולין וסוכרת.

 

בדקתם מה מצבכם?

ניתן לעשות בדיקות דם לבדוק מה מצב הטריגליצרידים בדם. הם נכללים כחלק מבדיקת השומנים בדם באותה רובריקה שבה מופיע הכולסטרול. פחות מ-150 מיליגרם לדיציליטר נחשבת רמה נורמלית, כאשר 200 זאת כמות גבוהה. יש האומרים שרמות גבוהות של טריגליצרידים יכולים להיות עניין תורשתי, אך אם לא תספקו לגוף שלכם להגיע למצב של טריגליצרידים גבוהים, התורשה לא תשפיע על זה. לסביבה יש השפעה משמעותית.
אורח החיים שלכם, הוא זה שבסופו של דבר קובע!
אם אתם בעלי עודף משקל, אם אתם אוכלים תזונה המבוססת על סוכרים ופחמימות ריקות (אלו ללא סיבים תזונתיים כמו הקמחים הלבנים שמתפרקים בגוף לסוכר בקלות ובמהירות), אבל גם פחמימות מלאות בכמות גדולה יכולות להיות בעייתיות, אם אתם לא פעילים גופנית בכלל, אם אתם מעשנים, כל אלו יכולים להוביל לרמות גבוהות של טריגליצרידים.

 

איך ניתן להוריד אותם?

המפתח הוא בשינוי אורח החיים שלכם ובכמה תוספות קטנות שיכולות לעזור לגוף שלכם:
✱ להפסיק לשתות אלכוהול על בסיס קבוע. אלכוהול אפילו בכמות קטנה יכולה להעלות את הטריגליצרידים.
✱ להעדיף מזונות כמו ירקות, פירות, קטניות, אגוזים, זרעים, שקדים ואצות. הורידו פחמימות ריקות (אורז לבן, קמח לבן, פסטה לבנה וכו') וגם אם אתם אוכלים את הגרסה המלאה, השתדלו שזה לא יהיה עיקר התזונה שלכם. שימו לב שרצוי לצרוך מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך.
✱  הימנעו ממתוקים ובמיוחד כאלה המכילים סוכר לבן/ חום/ אגבה. תעדיפו ממתיקים על בסיס קסיליטול או סטיביה.
✱ הפסקת עישון
✱ פעילות גופנית המבוססת על הרמת משקולות ופעילות אירובית.
✱ במידה ואתם חושדים שאתם לא מקבלים מספיק אומגה 3, שימו לב לתגבר את עצמכם בעזרת אצות, אגוזי מלך, זרעי צ'יה. ניתן גם לקחת תוסף, רצוי כזה המכיל אומגה 3 בגרסה הפעילה המכיל EPA ו- DHA בכמות של 2-4 גרם ליום. אני אישית ממליצה על הגרסאות הצמחיות (יש תוספים ממקור של אצות ולא דגים).

אהבתם? מוזמנים לשתף!

עדיין לא קיבלתם את השיעור "בריאות בכמה צעדים פשוטים"?

יכול לעניין אותך גם…

"זה לא שיש לנו זמן קצר לחיות, אלא אנחנו מבזבזים את רובו" -סנקה. איך לנצל את הזמן שלנו בצורה חכמה ולהשיג יותר ב-24 שעות שיש…
דילוג לתוכן