מטרת הספר "כוח הרצון לא עובד" הוא לנפץ את המיתוס שכוח רצון לבד מספיק על מנת להצליח. לדברי בנג'מין הארדי, אמונה זו מוטעית ויכולה למעשה לעכב אנשים מלהשיג את מטרותיהם. במקום זאת, הוא טוען שהמפתחות האמיתיים להצלחה הם:
- הצבת יעדים ברורים
- יצירת סביבה שתומכת ביעדים הללו
- נקיטת פעולה עקבית לקראת מטרות אלו
התפיסה השגויה של כוח רצון: מדוע הסתמכות על כוח רצון בלבד אינה יעילה
הספר מתחיל בהסבר שכוח הרצון הוא משאב מוגבל, ושאנשים נוטים להסתמך עליו יותר מדי כדי לנסות להשיג את המטרות ששמו לעצמם. המשאב הזה שנקרא כוח רצון הוא משאב שמתרוקן יחסית בקלות ובסופו של דבר מוביל לכישלון. זה נכון במיוחד כאשר אנשים מנסים לעשות שינויים גדולים בחיים, מכיוון שזה דורש הרבה כוח רצון להתגבר על הרגלים ישנים וליצור הרגלים חדשים.
למרות שכוח רצון עשוי לעבוד בטווח הקצר, זו לא אסטרטגיה אמינה לטווח ארוך.
במקום להסתמך על כוח רצון בלבד, בנג'מין הארדי מציע להתמקד באסטרטגיות אחרות שיכולות לעזור לנו להשיג את המטרות שלנו בצורה יעילה יותר. זה כולל הצבת יעדים ברורים, יצירת סביבה התומכת ביעדים אלה ונקיטת פעולה עקבית לקראת מטרות אלו. על ידי נקיטת גישות אלו, נוכל להפחית את ההסתמכות שלנו על כוח רצון וליצור נתיב ריאלי יותר להצלחה.
הצבת יעדים ברורים: המפתח לשמירה על ריכוז ומוטיבציה
מטרות ברורות לדבריו נותנות לאנשים תחושת כיוון ומטרה, ועוזרות להם להישאר ממוקדים ועם מוטיבציה.
להגדיר יעדים ספציפיים, מדידים, ניתנים להשגה, רלוונטיים ומוגדרים בזמן.
יעדים ברורים יכולים לעזור לאנשים לשמור על מוטיבציה וממוקדים כי יש להם יעד ברור בראש. זה גם עוזר לפרק יעדים גדולים יותר לצעדים קטנים שהם פחות מאיימים וקשים לביצוע, מה שיכול לגרום למטרה להרגיש יותר ברת השגה ולעזור לאנשים לשמור על מוטיבציה להמשיך ולפעול לקראתה.
בנוסף, מטרות ברורות יכולות לספק תחושת מטרה ומשמעות, שיכולות להיות מקור רב עוצמה למוטיבציה. כאשר אנשים יודעים מדוע הם פועלים לקראת מטרה וכיצד היא משתלבת בחייהם ובערכים שלהם, יש סיכוי גבוה יותר שהם יישארו ממוקדים ועם מוטיבציה להשיג אותה.
יצירת סביבה שתומכת ביעדים שלך: איך להישאר במסלול
בנוסף, יצירת סביבה התומכת ביעדים הללו היא חיונית מכיוון שהיא עוזרת לאנשים להישאר על המסלול ומפחיתה את הצורך בכוח רצון. זה יכול לכלול דברים כמו: להיות חלק מקבוצה עם מטרות דומות לשלנו, להסיר הסחות דעת ופיתויים כמו למשל דברים שעלולים לגזול מלא זמן כמו מדיה חברתית או בינג' על נטפליקס, או אם רוצים להוריד במשקל, אז להימנע מלהכניס הביתה דברים שלא ממש יקדמו אותך ומהווים עבורך פיתוי גדול.
בסך הכל, יצירת סביבה שתומכת ביעדים שלך היא גורם חשוב בהשגת הצלחה מכיוון שהיא עוזרת לך להישאר על המסלול ומפחיתה את הצורך בכוח רצון. על ידי הקיפת עצמכם באנשים תומכים, הסרת הסחות דעת ופיתויים והקמת מערכות ושגרה, תוכלו ליצור סביבה שתעזור לכם לנקוט בפעולה עקבית לקראת המטרות שלכם ולהתקדם לקראת השגתן.
נקיטת פעולה עקבית לכיוון המטרות: החשיבות של צעדים קטנים ודדליינים
נקיטת פעולה עקבית לקראת המטרות שלך היא גורם חשוב בהשגת הצלחה מכיוון שהיא עוזרת לך לשמור על מוטיבציה, לעקוב אחר ההתקדמות שלך ולהתקדם לעבר המטרות שלך. על ידי פירוק היעדים שלך לצעדים קטנים יותר, קביעת מועדים ומעקב אחר ההתקדמות שלך, ניתן לנקוט בפעולה עקבית לקראת היעדים שלך ובסופו של דבר להשיג אותן.
יצירת מערכות ושגרה שמקלים על נקיטת פעולה עקבית כמו קביעת שעות ספציפיות ביום לעבודה על המטרות שלך, יצירת תוכנית או לוח זמנים כדי להישאר מאורגנים, או שימוש בכלים או משאבים כדי להקל על מעקב אחר ההתקדמות שלך.
בנוסף, זה עוזר לזהות אזורים שבהם ייתכן שיהיה עליך לבצע התאמות. ניתן לעקוב אחר ההתקדמות שלך באמצעות מגוון כלים ומשאבים, כמו יומן, גיליון אלקטרוני או אפליקציה.
וכמו שאמרתי קודם, אחד הדברים החשובים ביותר זה ההצלחות הקטנות שיוצרות אנרגיה ליצור הצלחות גדולות בסופו של דבר, כי הצלחות קטנות בונות את המומנטום שמוביל לעוד ועוד עשייה.
הכוח העצום של הגישה: כיצד חשיבה יכולה ליצור הצלחה
דבר נוסף שמודגש בספר זאת הגישה. בנג'מין הארדי טוען שאנשים שיש להם חשיבה שמעודדת צמיחה, או אמונה שהם יכולים להשתפר ולצמוח, נוטים יותר להצליח מאלה שנוטים יותר להיות פסימיים לגבי המטרות שלהם, או אמונה שלא ניתן לשנות ולהשתנות. הוא גם דן בחשיבות היכולת להיות גמישים מצד אחד ומתמידים מצד שני, וכיצד התכונות האלו יכולות לעזור לאנשים להתגבר על כישלונות ומכשולים. הסיבה לכך היא שהגישה הזאת מאפשרת לאנשים לראות אתגרים ומכשולים כהזדמנויות ללמידה וצמיחה, ולא ככישלונות.
הוא מדבר גם על החשיבות של גישה גמישה. הגישה הזו מאפשרת לאנשים להסתגל לנסיבות משתנות ולמצוא פתרונות חדשים לבעיות, בעוד שהתמדה עוזרת להם להישאר ממוקדים ומחויבים למטרותיהם גם כשהדברים נעשים קשים ומאתגרים יותר.
דוגמאות מעשיות:
לאורך הספר קיימות דוגמאות ואנקדוטות כדי להמחיש ולעזור לקוראים להבין כיצד ליישם ולהבין יותר לעומק, לדוגמא:
על מנת להמחיש את החשיבות של הצבת יעדים ברורים הוא מספר על אדם בשם בוב שרצה לרדת במשקל. הוא ניסה שוב ושוב, אך תמיד בסופו של דבר נכשל. כאשר הוא הציב לעצמו מטרה ברורה של לרדת 25 קילו בשלושה חודשים ויצר סביבה שתמכה במטרה זו (למשל התחיל ללכת לחדר כושר ובחר לאכול ארוחות יותר בריאות), הוא הצליח להשיג את המטרה. על ידי הצבת מטרה ברורה ויצירת סביבה שתומכת בה, בוב הצליח לשמור על מוטיבציה ופעל בצורה מאוד ממוקדת, ובסופו של דבר הצליח להשיג את המטרה שלו.
דוגמה נוספת להמחיש את החשיבות של נקיטת פעולה עקבית מסופר על אישה בשם שרה שרצתה לכתוב ספר. שרה תמיד רצתה לכתוב ספר, אבל התקשתה להתחיל כי היא חיכתה לזמן המושלם ולרעיון המושלם. עם זאת, כשהחליטה פשוט להתחיל לכתוב ושמה לה למטרה לכתוב 500 מילים ביום, היא הצליחה להתקדם ובסופו של דבר סיימה לכתוב את הספר. באמצעות נקיטת פעולה עקבית לקראת המטרה שלה, שרה הצליחה להתגבר על ההיסוס שלה ולהתקדם לעבר החלום שלה.
דוגמה נוספת ממחישה את נושא הגישה. הארדי מספר על אדם בשם ג'ו שרצה להקים עסק משלו. תמיד אמרו לג'ו שלהקים עסק זה מסוכן ושלא כדאי לו לעשות את זה. למזלו של ג'ו, הוא לא נתן לאנשים סביבו להרוג את החלומות שלו והחליט לשים את הפוקוס שלו בגישה שזה כן אפשרי עבורו ושהוא יכול להצליח, ונחשו מה? הוא אכן הצליח. כמובן שזה דרש ממנו ללמוד ולהתפתח, אך הגישה החיובית שלו והאמונה שלו בעצמו דחפו אותו ללכת לכיוון החלום שלו ולנצח את הספקות שהיו לו ושל אלו סביבו.
כדי להתחיל ליישם, הנה כמה פעולות עיקריות:
הגדרת יעדים ברורים:
להגדיר יעדים ספציפיים, מדידים, ניתנים להשגה, רלוונטיים ומוגדרים בזמן (SMART). משמעות הדבר היא שהמטרות שלך צריכות להיות ספציפיות ומוגדרות היטב, צריכות להיות ניתנות למדידה כדי שיהיה ניתן לעקוב אחר ההתקדמות. המטרות צריכות להיות ניתנות להשגה בהתחשב במשאבים וביכולות שלך, צריכות להיות רלוונטיות לחיים ולסדרי העדיפויות הכלליים שלך, וצריכות להיות עם דדליין ספציפי.
יצירת סביבה שתומכת ביעדים:
סביבה שתקל עליך לנקוט בפעולה עקבית לקראת המטרות שלך. למשל: להקיף את עצמך באנשים תומכים, להסיר הסחות דעת ופיתויים, להקים מערכות ושגרות שיעזרו לך להישאר על המסלול, כמו למשל להתחיל כל יום עם שגרת בוקר שכוללת בתוכה משהו או כמה דברים שעוזרים לך להגיע למטרה שלך. אם המטרה שלך היא להיכנס יותר לכושר, אז להקדיש זמן בבוקר לעלות כמה קומות בבניין (למשל, אני עולה כל יום 13 קומות בבוקר אחרי הסיבוב עם הכלבים).
ביצוע פעולה עקבית להשגת היעדים:
לפרק את המטרות שלך לצעדים קטנים יותר וניתנים לניהול, להגדיר מועדים ולעקוב אחר ההתקדמות שלך. על ידי נקיטת פעולה עקבית לקראת המטרות שלך, ניתן לבנות מומנטום ולהתקדם. ופה זה מתקשר לסעיף הקודם, מכיוון שאם יוצרים שגרה שתומכת ביעדים, חווים כל הזמן תחושה טובה שעשית משהו כדי לקדם את מה שחשוב לך וזה בונה מומנטום בצורה טובה וגם משפיע על שאר היום מבחינת מצב רוח ואנרגיה.
הכל עניין של גישה:
לא להיות מקובעים בגישה שלא מקדמת לשום מקום. גם אם עשית דברים בעבר ולא הצלחת, זה לא אומר כלום על ההווה שלך והעתיד שלך. החישבות של אימוץ גישה שכן ניתן לצמוח וכן ניתן להשתנות, היא קריטית להצלחה.זה יכול לעזור לך להתגבר על כישלונות ומכשולים ולהשיג את המטרות שלך.
התמדה היא מפתח:
קיימת חשיבות גדולה ביכולת לפתח חוסן והתמדה על ידי התמודדות עם אתגרים ומכשולים, כי יהיו כאלה. גם האנשים המצליחים ביותר חווים כל הזמן אתגרים ומכשולים, אבל לא מאפשרים לזה לשבור אותם, וזה בדיוק מה שמבדיל אותם מהשאר.