מחלות חורף

מחלות חורף

איך זה שיש אנשים שכל שנה מתקררים ואפילו כמה פעמים ויש כאלה שבכלל לא?
אני בטוחה שזה נושא שידבר להרבה מכם ובגלל שקיבלתי בקשות לספר איך זה שאני לאחרונה לא מתקררת, משהו כמו שנתיים אחרונות, אחרי שהיו לי כמה חורפים שהייתי מתקררת לא מעט.
אתם צריכים להבין שהכל זה פונקציה של מה שקורה לכם פיזית בגוף ומה קורה לכם נפשית, מה בעצם מחליש אתכם?
לחץ, כן כן, לחץ, כבר נמאס לשמוע על זה, כי נראה שכל דבר שקורה ישר מאשימים את הלחץ, אבל זה לא סתם.
מחקרים מוכיחים פעם אחר פעם שאנשים הנוטים להיות לחוצים הם בעלי עמידות נמוכה יותר בפני זיהומים ומחלות. בזמן של לחץ הגוף מפריש הורמונים הידועים גם בשם העממי הורמוני סטרס, או בשם המקצועי קורטיקוסטרואידים וקטכולאמינים המעכבים את פעילות תאי הדם הלבנים אשר שייכים למערכת החיסון, תאי הדם הלבנים תוקפים את המזהמים שתוקפים את הגוף שלנו.

 

לחצים מחלישים את המערכת החיסונית

ניתן ליצור סטרס גם באופן פיזית, למשל אם לא ישנים מספיק, זה גורם לשיבוש המאזן הטבעי ההורמונלי בגוף, כאשר המאזן משובש, הגוף לא עובד בצורה המיטבית שלו, לכן שינה היא קריטית לשמירת הבריאות ולמערכת חיסון חזקה.
גורם נוסף ומפתיע זאת פעילות פיזית אינטנסיבית, כאשר מאמצים את הגוף יותר מידי, הורמוני סטרס מופרשים ביתר, לכן אני ממליצה לכם לעסוק בפעילות גופנית, אך לא להגזים. אם אין לכם מושג כמה זה נחשב הגזמה, אגיד לכם שאם חדר הכושר הפך להיות הבית השני שלכם, אתם כנראה מגזימים, ויותר ברצינות, אין צורך לעסוק יותר משעה ביום בפעילות גופנית, ואין צורך שהיא תהיה עוצמתית לאורך כל השעה, חשוב גם לגוון בין פעילות אירובית לפעילות אנ-אירובית. באופן מפתיע דווקא אם תאפשרו לגוף שלכם יותר מנוחה, תוכלו להגיע לתוצאות טובות יותר.
אני מבינה את הרצון שלכם לראות תוצאות וכל הכבוד על המוטיבציה, אבל לפעמים מרוב שרוצים משהו ועושים אותו אינטנסיבי מידי, יוצרים מצב של עודף, עודף זה לא תמיד דבר טוב, במיוחד שמדובר בגוף אנושי שתמיד שואף לאיזון.

 

תאכל זבל – תרגיש זבל

דבר נוסף, לא סתם אומרים את המשפט אם תאכל זבל, תרגיש זבל. המשפט "אתה מה שאתה אוכל" הוא יותר מקלישאה, ואתם יודעים שקלישאות עם כמה אנחנו לא מתים עליהן, לרוב הן נכונות, גם אם לא בא לנו להודות בזה.
רוב האנשים היום סובלים מחוסרים תזונתיים, למרות שאנחנו חיים בעולם של שפע. ולמה זה קורה? זה קורה בגלל שרוב המזונות שאנחנו מכינים כיום, אלה מזונות שעברו כל כך הרבה עיבוד, רוקנו אותם מרוב הדברים שהגוף שלנו באמת צריך, הוסיפו להם מה שעושה לנו רצון לאכול מהם יותר, כמו מלחים, סוכרים, חומרי טעם וריח, שמן, ומה שנשארנו איתו בסופו של דבר זה משהו שהיה פעם משהו מזין, אבל הגרסה הנוכחית לא תתרום לנו כלום, חוץ מההנאה של אותו רגע שאכלנו משהו שמרגיש לנו טעים. המון פעמים אנשים בכלל לא מודעים מה הם מכניסים לגוף, אני רוצה לעודד אתכם להתחיל לקרוא את הרכיבים על גבי האריזות. כל אחד מכם כמובן יבחר מה נכון לו, אבל מודעות זה השלב הראשון והחשוב, ולאחר מכן תוכלו לבצע את הבחירה וההחלטה מה נכון עבורכם.
אני רוצה לעודד אתכם לבחור מזונות שהם בעלי ערכים תזונתיים גבוהים יותר.
במצבים של חוסר, הרבה פעמים התפקוד יהיה כרגיל, אז אולי מרגישים קצת עייפות, הזיכרון הוא לא מה שהיה, השיער פחות מלא, העור קצת יותר יבש, אבל סה"כ תפקוד רגיל וזאת הודות לגוף שיודע לפצות על חוסרים, הוא פשוט לוקח מאיפה שהכי פחות דחוף וקריטי, אם חסר לו סידן, הוא יקח אותו מהעצמות, ואם חסר לו אבץ, הוא ישלוף אותו מכל מיני מקומות בגוף, ויוותר על כל מיני תהליכים שבצורה תקינה הוא היה עושה, כמו למשל המערכת חיסון שמתחילה להיות חלשה יותר. החדשות הטובות זה שזה הפיך, ברגע שתחליטו לשנות את המצב ותאכלו תזונה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר, תרגישו בשיפור. אני ממליצה לכם להתחיל לאכול בצורה מודעת, תבחרו את המזונות שלכם בחוכמה.

 

מצב נפשי שלילי

הדבר שאני אישית מצאתי שהוא הגורם הכי משמעותי, זה המצב הנפשי וזה מתקשר גם לסטרס הנפשי שהזכרתי בהתחלה וגם זה קשור לשאר המצבים הרגשים כמו דיכאון, כעס, תסכול, וכל רגש שמוריד אתכם כלפי מטה. גם כאן יש הפרשה הורמונלית שונה מזאת המפורשת במצבים של שמחה ורוגע.
יצאו אינסוף מחקרים המוכיחים שיש קשר בין גוף לנפש ואדם שלא טוב לו, לרוב יגרום למצב שהמערכת חיסון שלו תתפקד פחות טוב.
אז מעבר לתזונה טובה, לשינה, לפחות סטרס פיזי ונפשי, חשוב להיות אנשים שמחייכים יותר, אנשים שרוצים והולכים לקבל עזרה אם הרגשות השליליים נוכחים רוב הזמן בחייהם. מה הטעם לחיות חיים כאשר אתם מרגישים שהאור הפנימי שלכם כבוי?

 

השורה התחתונה

כמובן שאני יכולה להמליץ לכם שתקפידו יותר על ויטמין C, אבץ, אנטי אוקסידנטים, וצמחי מרפא שונים שיכולים לחזק את מערכת החיסון שלכם, וכמובן שכל זה נכון ואני לא מזלזלת בזה לרגע אחד, וכל מה שהזכרתי עכשיו יכול מאוד לעזור, אבל זה יהיה כמו עקיפה של הבעיה, וזה לא יגרום לכם לחיזוק קבוע של המערכת חיסון, אלא משהו לאותו זמן ספציפי.
לכן בבקשה, תחיו את חייכם עם המון כיף ושמחה, ואם זה לא ככה, תשאלו את עצמכם למה, ותנסו לשנות את המצב.

כשאתם כבר מתחילים להתמודד עם מחלה, אחד הדברים שבאמת יעזרו לכם מניסיוני זאת אכיניצאה, שהיא צמח מרפא שמחזק את מערכת החיסון וקוטל בקטריות ווירוסים, ואם אתם בשלב הראשון של ההתקררות, זה יכול לעזור לכם מאוד.
רצוי מאוד להקפיד על ויטמין C, בזמן מחלה ממליצה אפילו כתוסף.
כמובן אם אתם נוטלים תרופות, צריך להתייעץ עם גורם מוסמך לפני שאתם נוטלים כל תוסף או צמח מרפא.

אהבתם? מוזמנים לשתף!

עדיין לא קיבלתם את השיעור "בריאות בכמה צעדים פשוטים"?

יכול לעניין אותך גם…

איזה מוצרי טיפוח נמצאים ברוטינה הקבועה שלכם? אני ממליצה לכם להכיר אותם קצת מקרוב ולבדוק את רשימת הרכיבים. כמה טיפים לטיפוח הרבה יותר בריא!
הרבה אנשים שואלים אותי למה טבעונים לא אוכלים דבש?התשובה הפשוטה והברורה היא: כי דבש מגיע מהחי גם כן! אבל אם רוצים להיכנס קצת לעומק ולהבין…
דילוג לתוכן